Nastavovaná pohanková kaše
Posted On 6. 12. 2016
Jednoduché, rychlé jídlo z mé oblíbené pohanky a brambor. Pokud si uvaříte brambory a pohanku den předem, tak máte oběd či večeři během pár minut :-DDD.
Dá se servírovat samotná, jen s čerstvou zeleninou. Máte-li velký hlad, lze doplnit třeba luštěninovými karbanátky, pečenou zeleninou, celerovým špekem….
Suroviny pro 4 porce:
- 160 g pohanky (kroupy)
- 270 ml vody
- 2-3 vařené brambory
- Cibule
- Česnek
- Majoránka
- Olej nebo ghíNebo-li přepuštěné máslo, je čistý tuk z másla zbavený mléčné bílkoviny. Více informací najdete v receptu "Ghí - přepuštěné máslo".
Postup přípravy:
- Pohanku zalijeme vroucí vodou, přidáme 1 PL oleje a chvilku asi 2 minuty povaříme.
- Necháme v teple „dojít“.
- Cibuli a česnek si pokrájíme na drobno a na pánvi dozlatova osmahneme na oleji.
- Přisypeme majoránku a necháme na oleji rozvonět.
- Osolíme.
- Brambory oloupeme a rozšťoucháme.
- Vařenou pohanku a šťouchané brambory přidáme k osmažené směsi cibule, česneku a majoránky.
- Prohřejeme.
- Dochutíme solí.
Podáváme:
- Posypané smaženou cibulkou.
- Sypané zelenými natěmi – naťová cibulka, petrželka, divoké bylinky,…
- Se zeleninovým salátem
- Pečenou zeleninou, pečenou dýní Hokkaido
- S pickles
- S vařenou červenou řepou a umeoctem
- S luštěninovými karbanátky
- Posypané balkánským sýrem s česnekem
- Posypané osmaženým tempehem
Poznámka:
Lidi trpící celiakií musí vynechat v receptu lahůdkové droždí.