Pečené batáty a brambory s rozmarýnem, saturejkou a česnekem
Posted On 1. 9. 2016
V současné době je to jedno z nejoblíbenějších jídel mých dětí. Proto i focení bylo náročnější. Každou chvilku jsem slyšela: „Mami, už můžeme jíst :-)? Ono to tak voní 🙂 .“
Je to velmi jednoduché jídlo a přílohu už si vybere každý sám :-DD
,Suroviny:
- batáty
- brambory
- olej
- rozmarýn
- saturejka
- 1-2 stroužky česneku (lze vynechat)
- nerafinovaná sůl
,Postup přípravy:
- Brambory a batáty očistíme ideálně kartáčkem z rýžových vláken.
- Připravíme si plech, kde je budeme péct.
- Plech vytřeme olejem.
- Batáty i brambory nakrájíme asi na 1 cm vysoké plátky.
- Naskládáme je na plech a lehce osolíme.
- Česnek utřeme se solí a rozmícháme ho v troše vody.
- Přidáme k němu čerstvou rozmarýnu a saturejku.
- Touto směsí potřeme batáty a brambory na plechu.
- Vložíme do trouby a pečeme na 180°C asi 30 minut nebo tak dlouho, dokud nám nezačne vrch brambor zlátnout.
,Poznámka:
- ,Takto lze připravit pouze brambory nebo jen batáty. Záleží na chuti strávníků.
- ,V zimě použijeme sušené bylinky.
- ,Kdo nemá rád česnek, vynechá ho.
,Návrh na servírování:
- s tzatziki z kešu oříšků
- s napařenou zeleninou
- se zeleninovým salátem