Pečené batáty a brambory s rozmarýnem, saturejkou a česnekem

V současné době je to jedno z nejoblíbenějších jídel mých dětí. Proto i focení bylo náročnější. Každou chvilku jsem slyšela: „Mami, už můžeme jíst :-)? Ono to tak voní 🙂 .“

Je to velmi jednoduché jídlo a přílohu už si vybere každý sám :-DD

Pečené batáty a brambory s rozmarýnem, saturejkou a česnekem

,Suroviny:

  • batáty
  • brambory
  • olej
  • rozmarýn
  • saturejka
  • 1-2 stroužky česneku (lze vynechat)
  • nerafinovaná sůl

,Postup přípravy:

  1. Brambory a batáty očistíme ideálně kartáčkem z rýžových vláken.
  2. Připravíme si plech, kde je budeme péct.
  3. Plech vytřeme olejem.
  4. Batáty i brambory nakrájíme asi na 1 cm vysoké plátky.
  5. Naskládáme je na plech a lehce osolíme.
  6. Česnek utřeme se solí a rozmícháme ho v troše vody.
  7. Přidáme k němu čerstvou rozmarýnu a saturejku.
  8. Touto směsí potřeme batáty a brambory na plechu.
  9. Vložíme do trouby a pečeme na 180°C asi 30 minut nebo tak dlouho, dokud nám nezačne vrch brambor zlátnout.

,Poznámka:

  • ,Takto lze připravit pouze brambory nebo jen batáty. Záleží na chuti strávníků.
  • ,V zimě použijeme sušené bylinky.
  • ,Kdo nemá rád česnek, vynechá ho.

,Návrh na servírování:

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *