Tofu s jáhly a fazolkami
Posted On 23. 7. 2016
Suroviny na 2 porce:
- 190-200 g tofu natural
- 100 g zelených fazolkových lusků
- 1 hrneček vařených jáhel nebo jiné obilniny (celozrnné rýže, quinoi, pohanky, bulgur (obsahuje lepek))
- 1 cibule
- Olej
- 1 ČL kurkumy
- ½ ČL černé soli Kala Namak
Postup přípravy:
- Cibuli nakrájíme najemno.
- Zpěníme ji na oleji do zlatova.
- Přidáme na malé kousky pokrájené fazolky a ještě chvíli dusíme.
- Tofu vymačkáme od tekutiny, ve které se prodává.
- Poté ho v rukou rozmačkáme na drobivou konzistenci.
- Přisypeme do pánvičky k fazolkám a k cibulce.
- Osolíme černou solí, dochutíme kurkumou.
- Vmícháme uvařené jáhly nebo jinou obilninu.
Kdo nechce mít v receptu fazolky, může je nahradit strouhanou mrkví (cuketou) nebo je úplně vynechat bez náhrady. Vše je možné 🙂
Podáváme dle Vašich preferencí se:
- zeleninou
- pickles
- lze i s kváskovým chlebem
- s avokádovou pomazánkou – guacamole (rozmačkané avokádo s citronovou šťávou, česnekem, bylinkami)
Podáváme dle Vašich preferencí se:
- zeleninou
- pickles
- lze i s kváskovým chlebem
- s avokádovou pomazánkou – guacamole (rozmačkané avokádo s citronovou šťávou, česnekem, bylinkami)