Karbanátky z cizrny (humusu)
Tak se mi stalo to, co jsem nechtěla. Měla jsem velikou chuť na humus a také veliký hlad. Oči byly větší než můj žaludek a udělala jsem opravdu hodně humusu. Když už ho třetí den nikdo nechtěl, tak jsem přemýšlela, co se zbylým udělám. A jsou překvapivě karbanátky a navíc mi přijdou naprosto skvělé . Pokud použijete bezlepkové ovesné vločky, karbošky budou též bezlepkové :-DDD
Karbanátky z cizrny (humusu)
Složení:
- 300 g humusu
- 100 g ovesných vloček (lze použít bezlepkové pro bezlepkovou variantu)
- 40 g kukuřičné strouhanky
- 100 g strouhané cukety
- 100 g strouhané mrkve
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Zelené bylinky (dobromysl, tymián)
- Olej nebo ghíNebo-li přepuštěné máslo, je čistý tuk z másla zbavený mléčné bílkoviny. Více informací najdete v receptu "Ghí - přepuštěné máslo". More
Postup přípravy:
- Cibulku nakrájíme na jemno, česnek rozmačkáme a vše osmažíme do růžova na oleji nebo ghíNebo-li přepuštěné máslo, je čistý tuk z másla zbavený mléčné bílkoviny. Více informací najdete v receptu "Ghí - přepuštěné máslo". More.
- Vše smícháme, necháme asi 10 minut uležet a poté tvarujeme karbanátky.
- Smažíme buď na oleji nebo ghíNebo-li přepuštěné máslo, je čistý tuk z másla zbavený mléčné bílkoviny. Více informací najdete v receptu "Ghí - přepuštěné máslo". More. Pro ty, kteří nechtějí smažit, naskládáme karbanátky na vymazaný plech a pečeme v troubě.
Jako přílohu jsem dala pečenou zeleninu, kešu dresink, květy pupalky a brambory. Kdo nezná pupalku, doporučuji květy ochutnat. Jsou křehčí než ledový salát a svou chutí ho jistě předčí. Jediná nevýhoda je, že pupalka rozkvétá v podvečer a kvete celou noc do rána. K obědu ty květy budete mít uvadlé….nic méně stále dobré 😀