Karbanátky z cizrny (humusu)

Tak se mi stalo to, co jsem nechtěla. Měla jsem velikou chuť na humus a také veliký hlad. Oči byly větší než můj žaludek a udělala jsem opravdu hodně humusu. Když už ho třetí den nikdo nechtěl, tak jsem přemýšlela, co se zbylým udělám. A jsou překvapivě karbanátky a navíc mi přijdou naprosto skvělé . Pokud použijete bezlepkové ovesné vločky, karbošky budou též bezlepkové :-DDD

Karbanátky z cizrny (humusu)
Složení:

  • 300 g humusu
  • 100 g ovesných vloček (lze použít bezlepkové pro bezlepkovou variantu)
  • 40 g kukuřičné strouhanky
  • 100 g strouhané cukety
  • 100 g strouhané mrkve
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Zelené bylinky (dobromysl, tymián)
  • Olej nebo ghí

Postup přípravy:

  1. Cibulku nakrájíme na jemno, česnek rozmačkáme a vše osmažíme do růžova na oleji nebo ghí.
  2. Vše smícháme, necháme asi 10 minut uležet a poté tvarujeme karbanátky.
  3. Smažíme buď na oleji nebo ghí. Pro ty, kteří nechtějí smažit, naskládáme karbanátky na vymazaný plech a pečeme v troubě.

Jako přílohu jsem dala pečenou zeleninu, kešu dresink, květy pupalky a brambory. Kdo nezná pupalku, doporučuji květy ochutnat. Jsou křehčí než ledový salát a svou chutí ho jistě předčí. Jediná nevýhoda je, že pupalka rozkvétá v podvečer a kvete celou noc do rána. K obědu ty květy budete mít uvadlé….nic méně stále dobré 😀

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *