Borůvková „nadívajna“
Posted On 18. 6. 2016
Znáte to, vzpomínky na dětství… Nevím, jak se tento recept přesně jmenuje, ale moje maminka mu říkala „nadívajna“. Já i sestra jsme ji milovaly. Teplou k večeři, studenou k snídani nebo na svačinu do školy. Nevýhodou bylo, že tenkrát se vše balilo do ubrousků… :-DDD
Je to bleskový recept a má spousty obměn. Ti, kteří je chtějí ve veganské formě, použijí místo vajíčka-lněné semínko, kravské mléko nahradí rýžovým a plech vymažou olejem.
Co se týká ovoce na této „placce“, můj favorit jsou borůvky. Jenže ty ještě nejsou. Ale krásně nám poslouží plody kamčatské borůvky, které jsou již zralé.
Suroviny:
- ½ l mléka (nebo 450 ml rýžového mléka)
- 6 PL celozrnné mouky
- 6 PL kukuřičné strouhanky
- 3 PL třtinového cukru
- 1PL vejce (nebo 1 lněného semínka)
- Špetka soli
- Máslo nebo olej
- Ovoce – borůvky, jahody, maliny, třešně, plody muchovníku
Postup přípravy:
- Do odměřeného množství mléka přidáme ostatní suroviny a dobře rozmícháme.
- Ti, kteří nepoužívají vajíčka, dají 1PL lněného semínka.
- Pekáček (já měla 34x26cm) si buď vymažeme máslem nebo olejem.
- Troubu zapneme na 175°C.
- Připravené těsto nalijeme do pekáčku, poklademe ovocem a upečeme.
- Pečeme cca 35-45 minut dokud nám nezačnou okraje zlátnout
e
#sladké #ovocné
2 Comments
Comment
Babicka ji měla slaboučkou tak, že se musela držet na dlani,aby se nerozpadla. A byla křupavá
Hezký den, Hanko,
jestli ji chcete mít vyšší, použijte menší pekáček:-). Ano je dost křehká, pevnější je po vychladnutí.