Kokosový pudink s dušeným ovocem

Dušené ovoce

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 kg očištěných hrušek
  • Hrst ostružin – lze vynechat
  • Hrst vlašských ořechů
  • 70 g rýžového sirupu
  • 1 PL citronové šťávy
  • Špetka mleté skořice

Postup přípravy:

  1. Hrušky očistíme, oloupeme na nakrájíme na menší kousky.
  2. Přidáme rýžový sirup, vlašské ořechy, citronovou šťávu a dusíme do měkka.
  3. Před dokončením přidáme ostružiny a popráším skořicí.
  4. Hotové ovoce dáme na dno skleniček a část si necháme na zdobení.

Kokosový pudink

Suroviny pro 4 osoby:

  • 400 ml kokosového mléka
  • 25 g kuzu/kukuřičného škrobu/tapiokového škrobu
  • 2-3 PL javorového sirupu
  • 1 PL citronové šťávy

Postup přípravy:

  1. V kokosovém mléce rozmícháme škrob, přidáme javorový sirup a citronovou šťávu.
  2. Přivedeme k varu a krátce povaříme.
  3. Hotový pudink nalijeme na dušené ovoce.
  4. Necháme vychladnout a vršek zdobíme dušeným ovocem, které jsme si odložili stranou.

Poznámka:

Ovoce používáme dle sezony. Lze použít meruňky, broskve, maliny, ostružiny, borůvky….

Poznámka:

Ovoce používáme dle sezony. Lze použít meruňky, broskve, maliny, ostružiny, borůvky….

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *