Kokosový pudink s dušeným ovocem
Posted On 3. 9. 2018
Dušené ovoce
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 kg očištěných hrušek
- Hrst ostružin – lze vynechat
- Hrst vlašských ořechů
- 70 g rýžového sirupu
- 1 PL citronové šťávy
- Špetka mleté skořice
Postup přípravy:
- Hrušky očistíme, oloupeme na nakrájíme na menší kousky.
- Přidáme rýžový sirup, vlašské ořechy, citronovou šťávu a dusíme do měkka.
- Před dokončením přidáme ostružiny a popráším skořicí.
- Hotové ovoce dáme na dno skleniček a část si necháme na zdobení.
Kokosový pudink
Suroviny pro 4 osoby:
- 400 ml kokosového mléka
- 25 g kuzu/kukuřičného škrobu/tapiokového škrobu
- 2-3 PL javorového sirupu
- 1 PL citronové šťávy
Postup přípravy:
- V kokosovém mléce rozmícháme škrob, přidáme javorový sirup a citronovou šťávu.
- Přivedeme k varu a krátce povaříme.
- Hotový pudink nalijeme na dušené ovoce.
- Necháme vychladnout a vršek zdobíme dušeným ovocem, které jsme si odložili stranou.
Poznámka:
Ovoce používáme dle sezony. Lze použít meruňky, broskve, maliny, ostružiny, borůvky….
Poznámka:
Ovoce používáme dle sezony. Lze použít meruňky, broskve, maliny, ostružiny, borůvky….