Hruškový krambl
Posted On 30. 8. 2018
Babí léto za chvíli předá vládu podzimu. Je tu období hojnosti, dozrává spousta plodů. Letos jsem dostala krásné hrušky a mám přebytek ostružin. Sladká chuť přináleží elementu babího léta, harmonizuje a vyživuje. Je jen na nás, jakou formu zvolíme. Přemýšlela jsem, co s tím.
Tímto receptem uspokojíte chuťové buňky a pokud toho nesníte tunu, tak můžete mlsat bez výčitek. Dávka dělá lék nebo jed….
Suroviny pro 3 porce:
- 300 g hrušek
- Hrst ostružin
- 70 g rýžového sirupu
- 2 PL citronové šťávy
- Špetka skořice
Postup přípravy:
- Hrušky omyjeme, případně oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Přidáme k nim ostružiny, rýžový sirup, citronovou šťávu a skořici
- Promícháme a vložíme do zapékacích misek.
- Posypeme drobenkou a zapečeme cca 20 minut při 190 °C
Drobenka
Suroviny pro 3 porce:
- 70 g vlašských ořechů
- 60 g rýžového sirupu
- 50 g ovesných vloček
- 1 PL (10 g) kokosového tuku/másla
- Špetka mletého hřebíčku
Postup přípravy:
- Ořechy nahrubo nameleme.
- Smícháme s ostatními surovinami.
Poznámka:
- Pro bezlepkovou variantu použijeme bezlepkové ovesné vločky.
- Kdo nemá ostružiny, může je v receptu vynechat.
- ve veganské formě použijeme kokosový tuk.