Čokoládové brownies
Posted On 18. 7. 2018
Jeden recept z kategorie „méně zdravých“ za to rozhodně moooc dobrých dezertů. A když bude to vysvědčení a ty prázdniny….
Omlouvám se za fotky, ale není v mých silách nafotit tyto brownies dříve, než je děti snědí. Učinila jsem tři pokusy a vždy byly rychlejší ??.
Tak snad i Vám budou tak chutnat, jako mým třem dětem. Přeji pohodový konec školního roku a prázdniny plné krásných chvil!!!
Suroviny na pekáček o rozměrech 20×30 cm:
- 400 g čokolády
- 270 g datlového sirupu
- 100 g vlašských ořechů
- 100 g kosového tuku
- 80 g mouky z quinoi
- 80 g másla
- 3 vejce
- 1 vanilkový puding
Postu přípravy:
- Kokosový tuk a máslo rozehřejeme ve vodní lázni.
- K rozehřátému máslo přidáme veškerou čokoládu a necháme ji rozpustit.
- Dobře vše promícháme a přilijeme datlový sirup.
- Opět promícháme. Můžeme použít i ruční mixer.
- Vše sejmeme z vodní lázně a postupně zašleháme vejce.
- Přidáme mouku z quinoi a vanilkový pudink. Mícháme do hladké struktury těsta.
- Zapracujeme vlašské ořechy a těsto dáme do pekáčku, který jsme vyložili papírem na pečení.
- Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut při teplotě 175°C.
- Důležité je brownies nepřepéct. Krájíme asi hodinu po vychladnutí.
Tip: Mouku z quinoi lze nahradit pohankovou moukou.