Bezlepkové meruňkové knedlíky
Posted On 20. 7. 2016
Poslední z meruňkové série, protože došly meruňky 🙂
Největší radost mám z toho, že se nemusí použít kupovaná směs bezlepkové mouky…. Ne, že bych ji chtěla nějak kritizovat, ale domácí namletá mouka z nemá konkurenci :-). Tentokrát je mouka připravená z celozrnné rýže.
Suroviny
- 190-200 g tofu natural
- 150 g rýžové mouky (ideálně doma namleté z celozrnné rýže) + trochu mouky na „koulení“knedlíků
- 1 PL změklého kokosového tuku
- 2 PL rýžového sirupu
Meruňky
Postup přípravy:
- Tofu, změklý kokosový tuk a sirup rozmixujeme do hladké hmoty.
- Zapracujeme rýžovou mouku, abychom vytvořili pružné těsto. Lze přidat trochu vody nebo mouky, podle vlhkosti tofu.
- Kus těsta odebereme, vytvoříme“placičku“ a vložíme meruňku.
- Vytvoříme knedlíky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme okolo 6 minut.
Podáváme dle Vašich preferencí s:
- Kešu krémem
- S tvarohem
- Polité rozvařenými meruňkami s trochou sirupu
- Posypané ovocem
- Lze polít datlovým sirupem