Hlíva s cuketou a plevelem (pampeliškou)
Posted On 12. 4. 2016
V poslední době mám neskutečnou chuť na hlívu a pampeliškové listy (zahrada je jich plná :-))… Z oběda jsem byla v sedmém nebi, ale rozumím tomu, že ne každý sdílí mé chutě .-D.
Dnešní oběd byl z uvedených surovin. Jsem si vědomá, že toto jídlo není podle dětských chutí. Ale když jste šikovní, tak se z jedné verze dají udělat dvě jídla – pro děti : cuketovo – houbová omáčka na rýži. Recept jindy 🙂
Tedy dnes spíše pro dospělé :-).
Hlíva s cuketou a plevelem (pampeliškou)
Suroviny:
- 1 balení hlívy (cca 400 g)
- 1 větší cuketa
- naklíčené mungo
- hrst pampeliškových listů
- vlašské ořechy
- sůl
- kmín
- koření Dobrá nálada (lze použít i jiné, ale “dobré nálady” v poslední době není nikdy moc :-))
- ghíNebo-li přepuštěné máslo, je čistý tuk z másla zbavený mléčné bílkoviny. Více informací najdete v receptu "Ghí - přepuštěné máslo". More nebo olej
Postup:
- Do rozpuštěného ghíNebo-li přepuštěné máslo, je čistý tuk z másla zbavený mléčné bílkoviny. Více informací najdete v receptu "Ghí - přepuštěné máslo". More vložíme pokrájenou hlívu.
- Osolíme, okmínujeme.
- Restujeme dokud nezačne zlátnout.
- Na vedlejší pánvi restujeme na plátky pokrájenou cuketu okořeněnou Dobrou náladou.
- Poté obojí smícháme, přidáme pokrájenou pampelišku, naklíčené mungo a sypeme vlašskými ořechy.
- Dochutíme solí.
Podáváme s kváskovým chlebem, kváskovými rohlíky, s rýží, s jáhly, pohankou,… a dalšími přílohy, na které si přijdete sami 🙂
#bylinky #vegan #bezlaktózy #bezlepkové #ořechysemena