Horká čokoláda
Pokud potřebujete pohladit po těle i po duchu, někdy stačí šálek teplé čokolády. Chuť tohoto nápoje je krémová a samozřejmě čokoládová? .Tento recept je připraven z kvalitních suroviny a není zde použit cukr.
Aby byla konzistence nápoje krémová, použila jsem k „zahuštění“ kuzu. Jedná se o vynikající druh škrobu. Kuzu je prášek z drceného sušeného kořene vinné révy. Má mnoho pozitivních účinků na lidský organismus, včetně posílení libida. Dále posiluje nervový systém (zvyšuje hladinu serotoninu a dopaminu v mozku), pozitivně ovlivňuje oběhový systém, stabilizuje krevní tlak a srdeční činnost a našli bychom spousty dalších účinků.
Co je ale důležité, abyste si nápoj vychutnali. Výčitky a stres z jídla a jiných činností jsou jedním z největších zabijáků našeho zdraví, štěstí a trávení.
A proto Vám přeji, abyste si čokoládu vychutnali celým svým tělem a byli přítomní i svou myslí ?
Suroviny pro 2 porce:
- 300 ml rýžového mléka
- 100 ml mandlové smetany
- 1 PL kvalitního kakaa
- 1 ČL kakaového másla
- 2-3 PL datlového sirupu
- 1 ČL kuzu
- Špetka koření – směs mleté skořice, kardamonu a vanilky
Postup přípravy:
- V rýžovém mléce rozmícháme kuzu a kakao.
- Vlijeme do hrnce, přidáme kakaové máslo a přivedeme k varu. Vaříme asi 1 minutu.
- Poté přilijeme mandlovou smetanu a datlový sirup.
- Pořádně promícháme.
- Ochutíme kořením a úsměvem ?.