Jahelné knedlíky plněné tofu
Posted On 23. 6. 2016
Pro ty, kteří mají různá dietní omezení – bez lepku a bez mléka je vhodný tento recept 🙂 . Ověřeno na mých dětech a vždy sklízí úspěch :-).
Suroviny:
- 550 g vařených studených brambor
- 300 g vařených studených jáhel
- 140 g pohankové mouky
- 1 vejce
- 1 ČL soli
Postup přípravy:
- Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
- Smícháme s jáhly, moukou, solí a vajíčkem.
- Vypracujeme pružné těsto, které plníme tofu plňkou.
- Knedlíky vaříme okolo 5-7 minut.
- Podáváme se špenátem zahuštěným rýžovou smetanou a s pickles.
Tofu plňka
Suroviny:
- 1 uzené tofu
- 2 cibule
- Olej
- Sojová omáčka Tamari
- Grilovací koření
Postup přípravy:
- Cibuli nakrájíme na jemno.
- Na oleji orestujeme do zlatova.
- Tofu rozmačkáme vidličkou na malé kousky podobné mletému masu.
- Přidáme ho k orestované cibulce společně s kořením a omáčkou Tamari.
- Restujeme, až tofu začne zlátnout.
- Necháme vychladnout.
#vegan #bezlaktózy #bezlepkové