Kadeřávkové chipsy

Suroviny:

  • 3 hrsti kadeřávku
  • 2-3 PL olivového oleje
  • bylinky – italské, provensálské
  • lahůdkové droždí vrchovatě
  • sůl
  • pepř (lze vynechat)

Postup přípravy:

  1. Kadeřávek zbavíme okrajových listů
  2. Očištěné listy natrháme na malé kousky a středové košťály odstraníme, protože jsou tuhé i po upečení.
  3. Natrhané listy dáme do mísy a přidáme trochu oleje.
  4. Posypeme čerstvými bylinkami, osolíme.
  5. Vložíme do sušičky na ovoce/zeleninu a sušíme do křupava.

nebo

  • Troubu rozehřejeme na 180 °C – vrchní gril.
  • Připravený kadeřávek vložíme na plech tak, aby se co nejméně překrýval a dáme péci.
  • Pečeme okolo 7 minut dokřupava a do zlatova.
  • Hotové chipsy lze dochutit solí.

Poznámka:

  • stejně postupujeme i s kapustou
  • lze jen takto mlsat, také využít na ozdobu polévek či hlavních jídel
  • V bezlepkové variantě použijte lahůdkové droždí bez sladu

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *