Kadeřávkové chipsy
Posted On 27. 1. 2025

Suroviny:
- 3 hrsti kadeřávku
- 2-3 PL olivového oleje
- bylinky – italské, provensálské
- lahůdkové droždí vrchovatě
- sůl
- pepř (lze vynechat)
Postup přípravy:
- Kadeřávek zbavíme okrajových listů
- Očištěné listy natrháme na malé kousky a středové košťály odstraníme, protože jsou tuhé i po upečení.
- Natrhané listy dáme do mísy a přidáme trochu oleje.
- Posypeme čerstvými bylinkami, osolíme.
- Vložíme do sušičky na ovoce/zeleninu a sušíme do křupava.
nebo
- Troubu rozehřejeme na 180 °C – vrchní gril.
- Připravený kadeřávek vložíme na plech tak, aby se co nejméně překrýval a dáme péci.
- Pečeme okolo 7 minut dokřupava a do zlatova.
- Hotové chipsy lze dochutit solí.
Poznámka:
- stejně postupujeme i s kapustou
- lze jen takto mlsat, také využít na ozdobu polévek či hlavních jídel
- V bezlepkové variantě použijte lahůdkové droždí bez sladu
