Kešu krém
Posted On 16. 10. 2017
Velmi jednoduchý krém z kešu oříšků, který dodá zelenině a všem výrobkům ze zeleniny úžasnou chuť.
Tipy k použití:
- ke karbanátkům – z červené řepy, luštěninové, pohankové, z divokého lososa
- do tortil, sendvičů
- k zelenině, jak syrové, tak tepelně zpracované (napařené, glazované, restované,..)
- do zeleninových krémových polévek, do batátové
Suroviny:
- 150 ml kokosového mléka
- 20 g kokosového oleje
- 70 g kešu
- 30 ml čerstvé citrónové šťávy
- 6-10 g strouhaného křenu (podle síly křenu)
- 1 PL (20 g) rýžového sirupu
- 1 ČL sušeného cibulového prášku
- černá sůl Kala namak
Postup přípravy:
- Kešu namočme alespoň na dvě hodny do kokosového mléka.
- Všechny suroviny, kromě strouhaného křenu umixujeme na hladký krém ve stolním mixéru.
- Vmícháme strouhaný křen a dáme vychladit do lednice alespoň na 4 hodiny.
- Doporučuji si udělat dip den předem. V lednici uchováváme maximálně 1 týden.