Vánoční kurz
Chuť na sladké je stejně přirozená jako chuť na slané, kyselé a hořké. Problém tedy není v chuti, ale ve výživové hodnotě. Většina tradičního cukroví je připravena z bílé mouky, bílého cukru a velkého množství tuku. V tomto kurzu připravíme cukroví trochu jinak, aby bylo přínosem jak pro naše trávení, tak i pro naše chuťové buňky 🙂
Náplň kurzu:
- upečeme cca 8 druhů cukroví (některé bude bezlepkové)
- mouky si nameleme na kamenném mlýnku
cukroví budeme péci:
- z domácí ječné mouky
- ze špaldové mouky
- z pohankové mouky
- ke slazení použijeme různá alternativní sladidla – javorový sirup, rýžový sirup, med, datle
- bude snížen obsah tuků
- budeme používat hodně ořechů
Cukroví, které budeme péct:
- trojhránky (lze i v bezlepkové variantě)
- florentýnky (bezlepkové)
- čokoládové kuličky (bezlepkové)
- citronové kuličky (bezlepkové)
- čokoládové košíčky
- marlenka
- datlová kolečka
- linecké cukroví
Průběh:
Na pečení cukroví používám máslo. Kdo má alergii na laktozu a máslo mu vadí, stačí ho doma v receptech nahradit buď kokosovým tukem nebo jiným, na který je zvyklý.
S sebou:
krabičku na vzorek cukroví
Datum a délka trvání :
pátek 22.11.2024, doba trvání 13.00-19:0
Cena: 3500 kč (zahrnuje bio suroviny – ořechy, slady, sirupy, mouky, kvalitní tuky)
Místo konání:
Beroun, Samota u Studánky 1975
Kurz se bude konat při minimálním počtu účastníků – 8, maximální počet pekařů/pekařek je 10.
Storno poplatky: Vzhledem k tomu, že tento kurz je náročný na přípravy jsou storno poplatky následující:
- Zrušení kurzu méně než 7 dní před jeho začátkem – záloha je nevratná
- Více než 7 dní před kurzem – vracím celou zálohu.
Pokud za sebe pošlete náhradníka/náhradnici, storno není žádné. Děkuji za pochopení.