Kváskové lívance
Posted On 28. 5. 2016
Suroviny:
- 130 g kváskuKvásek je zkvašená směs mouky a vody používaná pro výrobu chleba. Smícháním mouky a vody v poměru 1:1 při teplotě udržované okolo 30 °C se zahájí proces kvašení. Kvašení je umožněno tím, že se na povrchu obilných zrn a ve vzduchu přirozeně vyskytují divoké kvasinky a bakterie. More pšeničného
- 450 ml rýžového mléka
- 200 g ječné mouky
- 100 g jemných ovesných vloček
- 70 g rýžového /datlového/pšeničného sirupu
- 3 PL mletého lněného semínka
- špetka soli
Postup přípravy:
1. Lněné semínko nameleme v mlýnku na obilí nebo v mlýnku na kafe.
2. Vše zamícháme a těsto přikryjeme utěrkou.
3. Necháme přibližně 3-4 hodiny kynout na teplém místě.
4. Lívance smažíme na oleji nebo ghíNebo-li přepuštěné máslo, je čistý tuk z másla zbavený mléčné bílkoviny. Více informací najdete v receptu "Ghí - přepuštěné máslo". More.
5. Podáváme s rozvary, marmeládami, kokosovým krémem, ovocem…..
Poznámka: Pokud vlastníte mlýnek na obilí, doporučuji si umlít ječné kroupy na ječnou mouku.
#kváskovépečivo