Míša řezy
Posted On 5. 6. 2023
Klasika trochu jinak, v odlehčenější verzi, ale rozhodně jí to neubírá na chuti :-). Když namísto čokolády dáte jahody a želatinu, hnedle je z toho jiný řez 😀
Suroviny na pekáček o rozměrech 34 x 22 cm:
- 200 g třtinového cukru
- 3 vejce velikosti L
- 100 ml olivového oleje
- 100 ml vody
- 250 g ječné mouky
- 2 PL kakaového prášku
- 1 ČL sody
Postup přípravy:
- Vejce vyšleháme s cukrem do bílé pěny.
- Přidáme olej a vodu. Lehce promícháme.
- Mouku smícháme s kakaem a sodou.
- Vsypeme do vaječné hmoty a promícháme.
- Nalijeme na mazaný plech.
- Pečeme při 170 °C asi 30- 40 minut. Míru upečení kontrolujeme špejlí.
Krém
Suroviny:
- 750 g tvarohu nebo 500 g tvarohu a 200 g zakysané smetany
- 80 g třtinového cukru
- 2 PL citronové šťávy
- Kůra z ¼ chemicky neošetřeného citronu
Postup přípravy:
- Vše smícháme dohromady do hladké struktury.
- Natřeme na upečený vychladlý korpus.
- Polijeme rozpuštěnou čokoládou.
Čokoládová poleva:
- 150 g čokolády
- 30 g másla
- 2 PL mléka nebo smetany
Vše rozpustíme ve vodní lázni
2 Comments
Je to dobrota. Akorát tvaroh jsem pouzila z vaničky a vyslehala ho s cukrem a je to vlastně celé řídké. Asi by byl lepší tvaroh klasický z alobalu?
Janča
Ahoj Jani,
hodně záleží na tom, jaký tvaroh ve vaničce jsi koupila. Já používám tučný a pouze Jihočeský nebo značku Albert v kulatém kelímku. Jiné tvarohy jsou strašně řídké. Asi je po covidu začali více ředit vodou, jinak tomu nerozumím. To dříve nebývalo…. Stejně tak datlový sirup po covidu má nižší energetickou hodnotu, tj je více naředěný vodou…. Doba je divná:-(
papa