Mrkvovo-dýňová omáčka
Posted On 8. 9. 2018
Jemná velmi chutná a rychlá omáčka, která vyživuje náš střed. Je skvělá jako hlavní chod v dětské stravě s rýží nebo čerstvými vařenými brambory. Harmonizuje střed a je lehce stravitelná.
Více v pořadu Sama doma dne 4.9.
Suroviny pro 3-4 porce:
- 280 g mrkve
- 150 g dýně hokaido
- 30 g cibule
- 20 g rýžového sirupu
- 5 g zázvoru
- 2 PL citronové šťávy
- 2 PL konopného semínka
- 1 ČL shiro misa
- ¼ ČL sladkého kari
- Sůl
Postup přípravy:
- Mrkev a dýni očistíme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do měkka.
- Po uvaření obsah slijeme a dáme do mixéru.
- Vodu z vaření mrkve uchováme pro případnou potřebu, kdybychom potřebovali omáčku naředit.
- Do mixeru přidáme nakrájenou cibuli, kousek oloupaného zázvoru a ostatní suroviny.
- Mixujeme na hladkou směs.
Lze k ní přidat:
- kvalitní plátek bio masa
- zeleninovo-luštěninovou směs (třeba černá čočka beluga s červenou řepou)
- napařenou brokolici
- karbanátky z červené řepy
- luštěninové karbanátky
- jahelné nočky
- nebo ji podávat například s jahelnými nočky (hit mých dětí ?)