Lněná ošatka na kváskový chléb
Mám velikou radost, proto jsem se rozhodla pro tento příspěvek. …Na fleru jsem si koupila naprosto skvělou LNĚNOU ošatku na chleba. Po upečení nechám chléb vychladnout, vložím ho do papírového sáčku a poté do této lněné ošatky. Kdyby Vás nadchla stejně jako mě, tak raději píši kontakt na paní,...
Tapiokový pudink
Toto je druhý recept z pořadu Sama doma vysílaného dne 26.5.2020. Tapiokový pudink se připravuje z tapiokových perel, což je druh škrobu z manioku. Je to recept převážně pro ty z Vás, kteří máte rádi různé druhy pudinků, ať se jedná o klasický, chia pudink nebo například z rýžového...
Marinovaný losos
Doma mi řekli, že je to nejlepší úprava lososa, kterou jsem připravila. Jsem si vědoma, že v marinádě je použita surovina, kterou zřejmě většina z Vás nebude mít doma standardně v potravinových zásobách. Jedná se o mirin. V makrobiotické kuchyni je to běžně používaná surovina, ale obávám se, že...
Cuketová polévka se špenátem a česnekem medvědím
Tato polévka osloví především ty z vás, kdo máte rádi špenát a česnek. Je to velmi rychlý á a chutný recept, ve kterém můžete hezky zpracovat namraženou cuketu z podzimní nadúrody. Já mám vždy alespoň dvě šuplata v mrazáku plné nakrájených cuket, které jsem na podzim už nezvládla zpracovat...
Krtkovy řezy
Zkusila jsem upéci nutričně příznivější řezy podle známého dortu. Řezy mají doma takový úspěch, že jsem je nestihla pořádně vyfotit ani po čtvrtém upečení, protože už byly téměř snědené:-D. V receptu jsem do těsta použila opět mou oblíbenou ječnou mouku, datlový sirup a trochu třtinového cukru. U náplně je...