Marinovaný losos

Doma mi řekli, že je to nejlepší úprava lososa, kterou jsem připravila. Jsem si vědoma, že v marinádě je použita surovina, kterou zřejmě většina z Vás nebude mít doma standardně v potravinových zásobách. Jedná se o mirin. V makrobiotické kuchyni je to běžně používaná surovina, ale obávám se, že...

Cuketová polévka se špenátem a česnekem medvědím

Tato polévka osloví především ty z vás, kdo máte rádi špenát a česnek. Je to velmi rychlý á a chutný recept, ve kterém můžete hezky zpracovat namraženou cuketu z podzimní nadúrody. Já mám vždy alespoň dvě šuplata v mrazáku plné nakrájených cuket, které jsem na podzim už nezvládla zpracovat...

Krtkovy řezy

Zkusila jsem upéci nutričně příznivější řezy podle známého dortu. Řezy mají doma takový úspěch, že jsem je nestihla pořádně vyfotit ani po čtvrtém upečení, protože už byly téměř snědené:-D. V receptu jsem do těsta použila opět mou oblíbenou ječnou mouku, datlový sirup a trochu třtinového cukru. U náplně je...

Oznámení o změně webových stránek

Přeji Vám všem krásné páteční dopoledne. Ráda bych vás upozornila, že jsem změnila vzhled svých webových stránek, protože ty původní přestaly být přehledné. Věřím, že se brzy zorientujete, a že se vám nové stránky budou líbit 😊😊. Měly by být rychlejší a přehlednější. 😀  V současné chvíli jsou přesunuté...

Pastinákový krém

Minulý týden jsemna zahrádce vyryla poslední pastinák. Všechny předcházející pastináky byly dost veliké, ale tento byl úplný obr. Velikost minimálně XXXL ??. Měl rovných 60 cm. Musela jsem si ho vyfotit, tak kdyby jste mi nevěřili, podívejte se do fotek po receptem ?. Dnes jsem z něj uvařila naprosto...