Karbanátky z divokého lososa
Moc se těším na ten malý zázrak, který k nám má přijít v březnu. Chutě se mi mění každým dnem, ale výraznou změnou je, že celé těhotenství mám chuť na lososa. Kupuji divokého, od firmy Bon food a je moc dobrý. Teď jsem z něj zkusila udělat karbanátky a...
Carpaccio z červené řepy
Po mrkvi je červená řepa má nejvíce konzumovaná zelenina. Mám ji ráda na všechny způsoby i jen tak oloupanou a nakrájenou v syrovém stavu. ?. Tato je ještě ze zahrádky, o to více si jí vážím ? O červené řepě je známo: že má významné čistící účinky doplňuje a...
Čočkový salát s mátou
Inspiraci jsem našla na Nový rok, kdy jsem na horách dostala ochutnat čočkový salát z klasické čočky ?. No a recept na sebe nenechal dlouho čekat. Děkuji Markéto!! ? Suroviny na 2 porce: 150 g mrkve nakrájené na sirčičky 100 g červené papriky 50 g bio čočky belugy 50...
Datlové cukroví
V naivní představě, že vydrží do Vánoc, jsme upekla toto cukroví raději rovnou ve 4 dávkách. Nemáme nic….. Je to vlastně jediné cukroví, u kterého se všichni mé tři děti shodují, že je naprosto skvělé. Je třeba ho nechat 2-3 dny uležet, aby upečené těsto nasálo vlhkosti z krému...
Kokosovo – čokoládové řezy
Sladká tečka nesmí chybět během vánočních svátků, ani na jiných oslavách nebo setkání. Abychom naše těla nezatěžovali kombinací bílé mouky, cukru a nevhodných tuků je dobré si rozmyslet, jaký sladký dezert připravíme. Tyto řezy jsou jednak bezlepkové a zároveň bez cukru, slazené pouze datlemi. Dají servírovat i jako vánoční...