Celožitný kváskový chléb
Nerada používám u svých receptů superlativa jako nejlepší, nejchutnější,… Ale teď MUSÍM ? Toto je pro mě nejlepší celožitný kváskový chléb, jaký jsem kdy jedla a i upekla ? Pokud máte zkušenosti s kváskem, tak se Vám určitě povede. Není tam nic složitého, žádné překládání těsta ani složitost v...
Boloňská omáčka
… asi jste si všimli /a omlouvám se za to/, že jsem se v poslední době odmlčela s recepty. Ale už se nadechuji a snad mé příspěvky budou častější? Posledních 12 měsíců v mém životě bylo velmi rušno. Ani při zapojení své největší fantazie bych nevymyslela vše, co mi...
Mrkvovo-dýňová omáčka
Jemná velmi chutná a rychlá omáčka, která vyživuje náš střed. Je skvělá jako hlavní chod v dětské stravě s rýží nebo čerstvými vařenými brambory. Harmonizuje střed a je lehce stravitelná. Více v pořadu Sama doma dne 4.9. Suroviny pro 3-4 porce: 280 g mrkve 150 g dýně hokaido 30...
Černá čočka beluga s červenou řepou
Tento salát se dá jíst teplý i studený. Lepší je druhý den, kdy se do sebe zapojí všechny složky ze zálivky. Pokud byste ho chtěli mít jako hlavní chod při obědě v „teplé verzi“ , kde by zastupoval zdroj bílkovin, použijte bych buď vařenou nebo pečenou červenou řepu. Salát...
Kokosový pudink s dušeným ovocem
Dušené ovoce Suroviny pro 4 osoby: 1 kg očištěných hrušek Hrst ostružin – lze vynechat Hrst vlašských ořechů 70 g rýžového sirupu 1 PL citronové šťávy Špetka mleté skořice Postup přípravy: Hrušky očistíme, oloupeme na nakrájíme na menší kousky. Přidáme rýžový sirup, vlašské ořechy, citronovou šťávu a dusíme do...