Jablečný koláč

Chuť na sladké je zcela přirozená jako chuť na slané, kyselé a hořké. Sladká chuť je obsažena v mateřském mléce, které jako první po narození ochutnáme. Zároveň je to chuť korespondující s prvkem Země. Přirozeně sladká chuť vyživuje slezinu. Problém tedy není v chuti, ale ve formě, ve které...

Mrkvovo-cuketová polévka

Miluji toto období babího léta, kdy ráno visí rosa na pavučinách jako korálky a přes den sluníčko krásně hřeje… Jako každý rok nás touto dobou zaplaví nadúroda cuket. Již dva roky pěstuji jen žluté cukety a nemohu se jich nabažit ?. Dozraje-li jich najednou hodně, dá se část cuket...

Pohankový chléb se semínky (bezlepkový)

Těm, kteří mají chuť na pečivo, ale cítí, že pečivo z mouky jim nedělá dobře. Je to přirozené, protože jakákoli „degradace“ obilí na mouku způsobuje, že se nám hůře tráví a druhy obsahující lepek jsou příčinou mnoha střevních onemocnění. Nabízím možnost netradičního pečiva z celých pohankových krupek, semínek a...

Letní rajčatová polévka

Dnešní recept je „co dům dal“ ?. Koukla jsem se do lednice, obešla zahrádku a polévka byla na talíři ?. Píšu to proto, kdyby Vás překvapila variabilita a malé hmotnosti různých zelenin. Prostě to, co bylo doma, z toho se vařilo. Suroviny: 350 g rajčat 150 g mrkve 60...

Horká čokoláda

Pokud potřebujete pohladit po těle i po duchu, někdy stačí šálek teplé čokolády. Chuť tohoto nápoje je krémová a samozřejmě čokoládová? .Tento recept je připraven z kvalitních suroviny a není zde použit cukr. Aby byla konzistence nápoje krémová, použila jsem k „zahuštění“ kuzu. Jedná se o vynikající druh škrobu....