Slunečnicové placičky
Podle kalendáře tu máme květen. Zatím to tak úplně nevypadá, ale hezké a teplé počasí přijde, ostatně jako každý rok. Věřím v moudrost přírody ?. Začne nám období výletů, večerní posezení s přáteli,…Tyto placičky jsou naprosto skvělé na takovéto akce. Výborné jsou: se zeleninou a tzatziki luštěninovou pomazánkou jako...
Kváskový závin
Kromě červené řepy miluju mák. Náplně si vždy vařím více, protože ji asi 1/3 sním lžičkou ?. Jednak je skvělá, a také má vyživující hodnotu pro naši krev, vzhledem k tomu, že ji sladím datlemi a přidávám do ní mletý černý sezam. Použijete-li na přípravu kváskového těsta dobrý pšeničný...
Řepný kvas
Zřejmě Vás nepřekvapí z čeho bude další recept ?…. no,… z řepy ?. Tentokrát ji necháme zkvasit a dostaneme úžasný probiotický nápoj, podporující trávení. Kvašené potraviny/nápoje upravují náš střevní biom, harmonizují střeva a jejich výhodou je lehká příprava a málo vstupních surovin. V tomto receptu je základem červená řepa....
Salát z ječných krup, červené řepy a divokých bylin
Jak je vidět z posledních receptů, řepná mánie mě stále neopouští. Tento salát vyšel v jarním vydání časopisu Joga Dnes spolu s dalšími recepty. Velmi podobný můžete vidět v pořadu Kouzelné bylinky. Variací a obměn je mnoho ? Jedná se o další z jarních odlehčených jídel, které Vám pohladí...
Pomazánka z fazolek adzuki a pečené zeleniny
A zde je slibovaná pomazánka vyrobená z pečené zeleniny a fazolek adzuki. Recept byl připravován na vysílání pořadu Sama doma, kde se věnovali tématu „klimakteria“. V tomto krásném, byť pro ženy trochu složitém období, je vhodné vyživovat krev a ledviny. Proto jsem zvolila do receptu fazolky adzuki a pečenou...