Domácí müsli tyčinky
Výborné domácí mysli tyčinky nebo moderně falpjack :-). Využití mají všestranné:
- jako malé pohoštění, když je nakrájíte na menší tvary (trojúhelníčky, kostičky, obdélníčky)
- do krabičky na výlety
- do školy na svačinu
- nebo je nadrobit jako skvělou granolu do jogurtu...
Kynuté těsto s dýňovým pyré
Těsto je jemné a má krásnou oranžovou barvu díky dýňovému pyré. To si připravím vždy, když mi zbyde část dýně (nejčastěji Hokaido). Dýni upeču příležitostně, když peču chléb, maso nebo zeleninu. ...
Rizoto z ječných krup a ze slzovky
Tentokrát jeden recept z kategorie - funkční a léčivé. Toto rizoto posiluje slezinu, odvádí vlhkost, vyživuje žaludek. Více o tom, jak působí potraviny v našem těle se dozvíte na mých kurzech, které se snažím dělat v malé skupince, aby byl čas a prostor věnovat se účastníkům individuálně. ...
Kyselo
Je to polévka ze žitného kvasu, ze kterého se dříve pekly žitné kváskové chleby, ale i chleby pšeničné, než ho z pekařství vytlačily kvasnice😩. Kdo má doma žitný kvásek, stačí ho namnožit a druhý den uvařit kyselo nebo takto zdělat přebytky kvásku :-). Už to, že se polévka...
Pečené vepřové s mrkví a chilli omáčkou
Tento recept mám v šuplíku minimálně 4 roky, ale až nyní jsem ho stihla vyfotit. Většinou ho připravuji k věčeři (je toho hodně a dělá se to samo:-)), ale i přes to, že je toho hodně nebývá druhý den co fotit 😀 Suroviny na 4 porce: 800 g vepřové...