Pečená batátová pomazánka s vlašskými ořechy
Posted On 1. 8. 2016
Suroviny na 500 g pomazánky:
- 300 g batátů
- 250 g mrkve
- 70 g vyloupaných vlašských ořechů
- 3 stroužky česneku
- 1 ČL drceného koriandru
- 1 ČL drceného římského kmínu
- 1 ČL umeocta
- 1ČL soli (já použila růžovou himalájskou sůl)
- olej
- Čerstvé bylinky – tymián, saturejka
Poznámka: Poměr zelenin si můžete upravit podle Vaší chuti. Není důležité, abyste měli přesně např. 300 g batátů… Důležitá je pohoda u vaření .
Postup přípravy:
- Batáty a česnek oloupeme, mrkev očistíme a nakrájíme na malé kousky, (max. 2 cm velké).
- Vložíme do zapékací formy.
- Ořechy scedíme a přisypeme k pokrájené zelenině.
- Pokapeme olejem a přidáme drcené koření.
- Posypeme bylinkami a promícháme.
- Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut na 200 °C do změknutí zeleniny.
- Potom vše rozmixujeme, dochutíme solí nebo můžeme přidat umeocet.
Podáváme:
- S kváskovým chlebem, sypané klíčky, gomasiem z černého sezamu
- Jako dip k zelenině
- Místo majonéz ji vmíchávám do zeleninových salátů.
2 Comments
Dobrý den,
v postupu je psáno ořechy scedíme, mají se před pečením na nějakou dobu namočit do vody?
Děkuji za odpověď
Dobrý den, pane Romane,
děkuji za upřesnění k receptu. Ano, oříšky je lepší namočit nejméně na 5 hodin. Já je namáčím večer, den předem, když chci dělat tuto pomazánku.