Pečený lilek s batátový dipem
Posted On 10. 9. 2016
Dnes jsem jela z farmářských trhů s nádherným lilkem. V lednici mi zbyla batátová pomazánka a recept byl na světě :-). První, kdo tentokrát ochutnal, byla včelka :-).
Je to vhodné pro bezlepkovou dietu a pro lidi s intolerancí laktozy.
Suroviny na 1-2 porce:
- Lilek
- Sůl
- Bylinky – tymián, saturejka
Postup přípravy:
- Lilek omyjte a rozkrojte podélně na polovinu.
- Na rozkrojené stravě lilek podélně nařezejte.
- Osolte a posypte bylinkami.
- Vložte do rozehřáté trouby na 180°C.
- Pečeme tak dlouho, dokud vrchní strana lilku nezačne zlátnout.
Poznámka:
Pokud máte rádi i jinou pečenou zeleninu, lze ji k lilku přidat. Já jsem tam přidala mrkev a zvlášť do trouby ještě červenou řepu na salát.
Podáváme:
- S dipem
- Se zeleninou
- S zeleninovým salátem
- A vším, co máte rádi 🙂
- Dip z batátové pomazánky
Suroviny na 2 porce:
- 4 PL batátové pomazánky (recept jsem dávala na FB 1.8.2016)
- 2 ČL arašídového másla
- 2 ČL citronové šťávy
- voda
- Sůl
- Jarní cibulka
Postup přípravy:
- Vše smícháme dohromady.
- Přidáme tolik vody, abychom dostali řidší konzistenci.
- Dochutíme solí.