Pomazánka z fazolek adzuki a pečené zeleniny
Posted On 12. 4. 2017
A zde je slibovaná pomazánka vyrobená z pečené zeleniny a fazolek adzuki. Recept byl připravován na vysílání pořadu Sama doma, kde se věnovali tématu „klimakteria“. V tomto krásném, byť pro ženy trochu složitém období, je vhodné vyživovat krev a ledviny. Proto jsem zvolila do receptu fazolky adzuki a pečenou kořenovou zeleninu. Samozřejmě tuto pomazánku může jíst každý a ne jenom ženy v jejich zralosti.
Období klimakteria je nádherný přerod ženy, kdy vstupuje do její ženské síly a moudrosti. Aby prošla touto dalo by se říct metamorfozou, je třeba se na to připravovat vhodnou stravou, ideálně od 35 let.
Suroviny:
- 100 g fazolek adzuki
- Mořská řasa wakame 1x1xcm
- 300 g pečené zeleniny
- 2 PL praženého černého sezamu
- 3 PL lahůdkového droždí
- 1 PL olivového oleje
- 1PL sojové omáčky Shoyu
- ½ -1 ČL soli
Postup přípravy:
- Fazolky adzuki propláchneme a asi na 1 hodinu namočíme.
- Namáčecí vodu slijeme. Přilijeme čistou vodu, vložíme řasu Wakame a vaříme do měkka.
- Pečenou zeleninu vložíme do mixeru, přidáme zbývající suroviny včetně vařených fazolek adzuki a mořské řasy.
- Vše rozmixujeme do hladké pomazánky.
- Dochutíme solí.
Poznámka:
- Poměr pečené zeleniny a fazolek adzuki lze libovolně kombinovat podle toho, chci-li mít pomazánku více „fazolovou“ či „zeleninovou“ ?
- Ti, kdo mají omezení v konzumaci lepku, nahradí omáčku Shoyu omáčkou Tamari a vynechají lahůdkové droždí.