Sirup z bezových květů
Suroviny: 50 květů černého bezu 3,5 l vody 4 kg třtinového curku 4 bio citrony 50 g kyseliny citronové Postup přípravy: Do odměřeného mno......
Šípková marmeláda
Čas sběru šípků je tu. Co se týká sběru šípků, na čaj jsou lepší šípky, které dozrávají nyní, ty přemrzlé jsou lepší na marmeládu. Kdo ale nechce čekat, až šípky přemrznou, nabízím recept s postupem přípravy marmelády z pevných nepřemrzlých šípků. Marmeláda je skvělá, jen je s ní trochu...
Mateřídouškový sirup
Každý rok mě ohromí něžnost a zároveň obrovská síla této bylinky. Občas mám problém ji sestříhávat, protože když kvete, je nádherná. Ale nakonec vždy část usuším a z části připravuji sirup. Suroviny: Mateřídouška Třtinový cukr Sklenice Víčko na sklenici Postup přípravy: Ostříháme natě mateřídoušky, které orosíme vodou nebo jemně...
Tzatziky z kešu oříšků
Jeden rychlý a jednoduchý recept, kterým oslníte při letních party nebo rodinném obědu. Samozřejmě, můžete použít i zakysanou smetanu namísto kešu. Je to čistě osobní záležitost a Vaše stravovací filosofie, kterou kráčíte ? Já nechci nikomu vnucovat jakýkoli stravovací směr, jen apeluji na zdroj získaných potravin. Každý jsme individuál...
Salát z ječných krup, červené řepy a divokých bylin
Jak je vidět z posledních receptů, řepná mánie mě stále neopouští. Tento salát vyšel v jarním vydání časopisu Joga Dnes spolu s dalšími recepty. Velmi podobný můžete vidět v pořadu Kouzelné bylinky. Variací a obměn je mnoho ? Jedná se o další z jarních odlehčených jídel, které Vám pohladí...