Rubrika: Dezerty

Míša řezy

Klasika trochu jinak, v odlehčenější verzi, ale rozhodně jí to neubírá na chuti :-). Když namísto čokolády dáte jahody a želatinu, hnedle je z toho jiný řez 😀 Suroviny na pekáček o rozměrech 34 x 22 cm: Postup přípravy: Krém Suroviny: Postup přípravy: Čokoládová poleva: Vše rozpustíme ve vodní...

Ovocný koláč s mandlovou moukou (bezlepkový)

Moc dobrý koláč i v bezlepkové variantě. Za mě je skvělá varianta s jahodami a rebarborou nebo s višněmi. Ale volba ovoce je čistě na každém, dle jeho chuti. Suroviny na koláčovou formu o průměru 32 cm.   Postup přípravy:...

Domácí müsli tyčinky

Výborné domácí mysli tyčinky nebo moderně falpjack :-). Využití mají všestranné: - jako malé pohoštění, když je nakrájíte na menší tvary (trojúhelníčky, kostičky, obdélníčky) - do krabičky na výlety - do školy na svačinu - nebo je nadrobit jako skvělou granolu do jogurtu...

Kynuté těsto s dýňovým pyré

Těsto je jemné a má krásnou oranžovou barvu díky dýňovému pyré. To si připravím vždy, když mi zbyde část dýně (nejčastěji Hokaido). Dýni upeču příležitostně, když peču chléb, maso nebo zeleninu. ...

Plněná perníková vajíčka

Jeden velikonoční recept:-). Perníkové těsto připravuji ze žitné chlebové mouky, která se z našich stolů téměř vytratila a je to veliká škoda. Účinek žita na naše těla je zcela jiný, než pšenice, která více vyživuje a je vhodná pro křehké lidi a děti, tpící nedostatkem, protože podporuje růst, zvyšování...