Brokolicové placičky
V posledních letech stále častěji vnímám, jak roste poptávka po různých superfoods, zázračných, z ciziny dovezených bylinek, plodů, které mají spousty léčivých účinků. Ano, je to také cesta, ale patří k té dražší, jak pro Zemi, vzhledem k vysoké uhlíkové stopě dovážených přípravků, tak i pro naši peněženku....
Slepice na paprice trochu jinak
Nevyhledávám recepty, kde základem je mouka, abychom dostali požadovaný objem a hustotu omáčky. V tomto receptu tvoří základ omáčky zelenina a je možné ho připravit ve více variantách – bezlaktozové, vegetariánské i veganské. ...
Zeleninové placičky
Jednoduché rychlé zeleninové jídlo. Dá se připravit jako příloha například ke grilované zelenině, masu nebo i jako večeře. Základní zeleninou je cuketa, mrkev a batát, stejně jako v receptu na zeleninovou polévku s červenou čočkou. Oba recepty jsem připravovala v pořadu Sama doma ze dne 23.6. 2020 (zde je...
Marinovaný losos
Doma mi řekli, že je to nejlepší úprava lososa, kterou jsem připravila. Jsem si vědoma, že v marinádě je použita surovina, kterou zřejmě většina z Vás nebude mít doma standardně v potravinových zásobách. Jedná se o mirin. V makrobiotické kuchyni je to běžně používaná surovina, ale obávám se, že...
Houbový kuba z pohanky
Je sice po Vánocích, ale tento recept patří mezi má oblíbená rychlá jídla. Připravuji ho od podzimu do jara buď z pohanky nebo z ječných krup. Obě varianty jsou skvělé? Suroviny na 4 porce: 200 g pohankových krup / ne pohanky lámanky!/ 400 ml zeleninového vývaru nebo vody 20...