Polévka z cukety a vodnice
Ještě než začalo mrznout, sklidila jsem na zahrádce krásné vodnice a cukety. Vodnici mám ráda syrovou. Chutná něco mezi ředkvičkou a kedlubnou. Zkusila jsem z ní udělat polévku a byla výborná. Lehce pikantní. Nejen, že je polévka jednoduchá a rychlá, ale také koresponduje s principy stravování na podzim ?...
Špenátové palačinky
Barevnost pozimních plodů mě fascinuje… pomazánky z červené řepy a žuto-oranžové dýně ještě lépe vyniknou v těchto zelených špenátových palačinkách. V receptu nepoužívám mléko ani rostlinné mléko, jen obyčejnou vodu a palčinky jsou výborné. Co ale hraje v jejich chuti důležitou roli je, že si pohankovou mouku melu sama...
Hrstková polévka
Jedna podzimní/zimní polévka z domácích zásob a lokálních potravin, teda kromě té mořské řasy ?. Tu samozřejmě můžete z receptu vynechat. Nejvíce mě na té polévce nadchla rozmanitost a barevnost použitých luštěnin, které svou barevností ladily se zabarveným podzimním listím ? Moc se omlouvám za velmi pozvolné přidávání receptů,...
Pesto
Není nad domácí pesto ? Letos máme znovu velikou úrodu ořechů a i bazalky, tak se snažím využít vše, co zahrada dá. Když bazalku před mixováním zblanšírujete, pesto zůstane krásně zelené po celou dobu, než ho sníte ?. Suroviny: 100 ml panenského olivového oleje 25 g lístků bazalky (asi...
Řezy s ovocem a želatinou
Suroviny korpus do pekáčku o rozměrech 20×30 cm: Postup přípravy: Suroviny krém: Postup přípravy: Suroviny želé: Postup přípravy:...