Černá čočka beluga s červenou řepou
Tento salát se dá jíst teplý i studený. Lepší je druhý den, kdy se do sebe zapojí všechny složky ze zálivky. Pokud byste ho chtěli mít jako hlavní chod při obědě v „teplé verzi“ , kde by zastupoval zdroj bílkovin, použijte bych buď vařenou nebo pečenou červenou řepu. Salát...
Kokosový pudink s dušeným ovocem
Dušené ovoce Suroviny pro 4 osoby: 1 kg očištěných hrušek Hrst ostružin – lze vynechat Hrst vlašských ořechů 70 g rýžového sirupu 1 PL citronové šťávy Špetka mleté skořice Postup přípravy: Hrušky očistíme, oloupeme na nakrájíme na menší kousky. Přidáme rýžový sirup, vlašské ořechy, citronovou šťávu a dusíme do...
Slaná semínka
Také máte občas chuť na něco…. a vlastně ani nevíte na co…. Mně v tomto případě pomáhají tato slaná pražená semínka. Jím je nejen když mě honí mlsná. ? Mám je ráda nasypané na rýži, polévce, salátech,… Nebo je nosím sebou v krabičce, když jdu na delší výlety, kdy...
Hruškový krambl
Babí léto za chvíli předá vládu podzimu. Je tu období hojnosti, dozrává spousta plodů. Letos jsem dostala krásné hrušky a mám přebytek ostružin. Sladká chuť přináleží elementu babího léta, harmonizuje a vyživuje. Je jen na nás, jakou formu zvolíme. Přemýšlela jsem, co s tím. Tímto receptem uspokojíte chuťové buňky...
Kváskový bezlepkový chléb
Blíží se bezlepkový kurz. Budeme vařit, péci bez lepku a také různě fermentovat ?, tj, připravíme fermentované sýry z kešu, které jsou pokladem pro naše trávení a upečeme kváskový bezlepkový chléb z rýžového kvásku. Samozřejmě receptů bude spousta s všechny doma běžně používám ??? Tento chléb je vhodný pro...