Rubrika: Recepty

Pečená paprikovo-rajčatová polévka

Letošní horké léto nám přineslo nadúrodu paprik, rajčat, cuket a dalších plodů. Pečená rajčata dělám každý týden a v této polévce jsou také použita. Polévka mně nadchla svou chutí, ale já mám moc ráda pečené papriky v kombinaci s mrkví. Když už se s tím dělám, upeču si těch...

Čokoládové brownies

Jeden recept z kategorie „méně zdravých“ za to rozhodně moooc dobrých dezertů. A když bude to vysvědčení a ty prázdniny…. Omlouvám se za fotky, ale není v mých silách nafotit tyto brownies dříve, než je děti snědí. Učinila jsem tři pokusy a vždy byly rychlejší ??. Tak snad i...

Ořechová „paštika“ se sušenými rajčaty

Otázka, kterou často dostávám zní: „Co si mažete na chleba, když nejíte uzeniny a sýry?“. abych to uvedla na správnou míru, uzeniny nejíme, sýry občas. A co si na chleba mažu? Třeba „sýry“ z ořechů a semínek. Stále patří k mým favoritům. A taková „jednohubka“. I ta může vypadat...

Paprikový dip

Vzhledem k tomu, že letos příroda skoro přeskočila jaro, mám tu letní recept, který se Vám bude hodit ke grilované zelenině jako dip. Dá se ale servírovat také jako: pomazánka na chleba omáčka k různým karbanátkům, třeba řepným nebo luštěninovým k napařené zelenině Suroviny: 500 g červených paprik 200...

Klíčení

Tak jsem si splnila klíčící sen a mám chia klíčky ? Výhody a přínosy klíčení – tj. proč jíst klíčky Klíčky obsahují významné množství enzymů, minerálů a vitamínů. Při klíčení začnou v semínku probíhat metabolické děje, při kterých dochází ke štěpení: bílkovin na aminokyseliny sacharidů na jednoduché cukry tuků...