Cuketová směs na topinky
Cukety zrají a bohužel i přezrávají…. Příprava je poměrně rychlá a levná. Servírujeme na topinkách s česnekem, já ji mám ráda s rýží doplněnou gomasiem z černého sezamu a zelenými lístky třeba rukoly nebo polníčku. Topinku si dobrovolně a ráda odpustím 🙂 Tento recept je druhým receptem z vysílání...
Špenátové palačinky
Barevnost pozimních plodů mě fascinuje… pomazánky z červené řepy a žuto-oranžové dýně ještě lépe vyniknou v těchto zelených špenátových palačinkách. V receptu nepoužívám mléko ani rostlinné mléko, jen obyčejnou vodu a palčinky jsou výborné. Co ale hraje v jejich chuti důležitou roli je, že si pohankovou mouku melu sama...
Ořechová “paštika” se sušenými rajčaty
Otázka, kterou často dostávám zní: “Co si mažete na chleba, když nejíte uzeniny a sýry?”. abych to uvedla na správnou míru, uzeniny nejíme, sýry občas. A co si na chleba mažu? Třeba “sýry” z ořechů a semínek. Stále patří k mým favoritům. A taková „jednohubka“. I ta může vypadat...
Pikantní cuketa
Cukety plodí a plodí ?. Zatím s nimi držím krok, ale docela se občas nadřu, aby z nich připravená jídla nebyla na první pohled “cuketová”, protože děti už trochu stávkují ?. Na druhé straně děkuji přírodě za tu hojnost!! Tento recept je určený spíše dospělým, proto je tam cuketa...
Pomazánka z fazolek adzuki a pečené zeleniny
A zde je slibovaná pomazánka vyrobená z pečené zeleniny a fazolek adzuki. Recept byl připravován na vysílání pořadu Sama doma, kde se věnovali tématu “klimakteria”. V tomto krásném, byť pro ženy trochu složitém období, je vhodné vyživovat krev a ledviny. Proto jsem zvolila do receptu fazolky adzuki a pečenou...