Řezy s ovocem a želatinou
Posted On 14. 9. 2019
Suroviny korpus do pekáčku o rozměrech 20×30 cm:
- 220 g ječné mouky
- 200 g třtinového cukru
- 110 g oleje
- 110 g vody
- 4 domácí vejce
- 2 PL kakaa
- 1 ČL zarovnaná sody
Postup přípravy:
- Vejce utřeme s cukrem do pěny.
- Přilijeme olej a vodu. Lehce zašleháme.
- Přisypeme mouku, jedlou sodu a kakao.
- Promícháme, nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.
- Pečeme při 175°C asi 30 minut. Stupeň upečení kontrolujeme špejlí.
- Necháme vychladnout, potřeme tvarohovou náplní, poklademe ovocem a zalijeme želatinou.
Suroviny krém:
- 500 g bio tvarohu
- 200 g bio zakysané smetany
- 80 g třtinového cukru
- 1 PL citronové šťávy
- Ovoce – jahody, borůvky, maliny, broskve, banány
- Citronová kůra z bio citronu
Postup přípravy:
- Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a citronovou šťávou a kůrou.
- Ovoce (kromě malin a borůvek) nakrájíme na silnější plátky.
Suroviny želé:
- 350 ml vody
- 50 ml pomerančové /jahodové/hroznové/mrkvové šťávy
- 6 g agaru
- 1 PL třtinového cukru
Postup přípravy:
- Odvážené množství agaru smícháme s vodou a šťávou, přidáme cukr a povaříme do rozpuštění agaru.
- Necháme prochladnout a vlahé nalijeme na tvarohovou směs s ovocem
4 Comments
Zdravím Vás, můžete mi prosím poradit čím nahradit ječnou mouku? Bohužel jsem ji nikde nesehnala a objednat ji nestíhám.
Děkuji za odpověď
Hezký den, Anno,
použijte napůl polohrubou a hladkou mouku 🙂
Výborný vláčný korpus, doporučuji. <3
Milá Lenko,
moc děkuji!! Jsem šťastná, že Vám korpus chutná:-)
Přeji Vám krásné léto. Míša