Řezy s ovocem a želatinou

Suroviny korpus do pekáčku o rozměrech 20×30 cm:

  • 220 g ječné mouky
  • 200 g třtinového cukru
  • 110 g oleje
  • 110 g vody
  • 4 domácí vejce
  • 2 PL kakaa
  • 1 ČL zarovnaná sody

Postup přípravy:

  1. Vejce utřeme s cukrem do pěny.
  2. Přilijeme olej a vodu. Lehce zašleháme.
  3. Přisypeme mouku, jedlou sodu a kakao.
  4. Promícháme, nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.
  5. Pečeme při 175°C asi 30 minut. Stupeň upečení kontrolujeme špejlí.
  6. Necháme vychladnout, potřeme tvarohovou náplní, poklademe ovocem a zalijeme želatinou.

Suroviny krém:

  • 500 g bio tvarohu
  • 200 g bio zakysané smetany
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 PL citronové šťávy
  • Ovoce – jahody, borůvky, maliny, broskve, banány
  • Citronová kůra z bio citronu

Postup přípravy:

  1. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a citronovou šťávou a kůrou.
  2. Ovoce (kromě malin a borůvek) nakrájíme na silnější plátky.

Suroviny želé:

  • 350 ml vody
  • 50 ml pomerančové /jahodové/hroznové/mrkvové šťávy
  • 6 g agaru
  • 1 PL třtinového cukru

Postup přípravy:

  1. Odvážené množství agaru smícháme s vodou a šťávou, přidáme cukr a povaříme do rozpuštění agaru.
  2. Necháme prochladnout a vlahé nalijeme na tvarohovou směs s ovocem
4 Comments

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *