Špenát, cizrna a houbičky shiitake
Posted On 6. 6. 2016
Suroviny:
- 300 g houbiček shiitake
- 250 g čerstvých špenátových listů
- 100 g vařené cizrny (30 g v suchém stavu)
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 3 PL olivového oleje
- 4 PL sojové omáčky Shoyu
- 6 PL alternativní smetany – ovesné rýžové
- Hrst čerstvých bylinek – tymián, saturejka, dobromysl
- Rajčatový protlak, pečená rajčata nebo domácí kečup na pomazání pizzy
Postup přípravy:
- Cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky, houbičky na proužky.
- Na oleji orestujeme měsíčky cibule, dokud nezačne zlátnout.
- Přidáme plátky česneku a opět lehce orestujeme.
- Vložíme pokrájené houby, vařenou cizrnu a dusíme asi 5 minut.
- Přidáme sojovou omáčku, bylinky, přisypeme pokrájené listy špenátu, lehce prohřejeme a zalijeme smetanou. Dochutíme solí.
Tuto směs můžeme použít:
- S rýžovými nudlemi
- S rýží
- S jáhly
- Na kváskovou pizzu
#vegan #bezlaktózy #bezlepkové