Hovězí nudličky s fazolovými lusky
U nás dome je tento recept jedna z nejoblíbenějších úprav hovězího masa....
Strouhaný koláč s tvarohem
Výhody tohoto koláče jsou, že je jednoduchý a rychlý. Nevýhodu má bohužel také a to, že je hned snědený. Podařilo se mi ho vyfotit až na potřetí. Vždy byla polovina fuč, než jsem vytáhla foťák...
Šípková marmeláda
Čas sběru šípků je tu. Co se týká sběru šípků, na čaj jsou lepší šípky, které dozrávají nyní, ty přemrzlé jsou lepší na marmeládu. Kdo ale nechce čekat, až šípky přemrznou, nabízím recept s postupem přípravy marmelády z pevných nepřemrzlých šípků. Marmeláda je skvělá, jen je s ní trochu...
Bylinkový čaj
Osvěžující bylinkový čaj Období začínajícího léta nabízí ke sběru a sušení velké množství bylinek, jako je květ černého bezu, divizna, měsíček zahradní, heřmánek pravý, máta peprná, dobromysl obecná a spousty dalších. Mám velmi ráda tyto bylinkové čaje. V teplém letním počasí je popíjím během dne. Jsou velmi osvěžující a vždy...
Jednoduchý švestkový jahelník
Kvalita a harmonie elementu Země - období babího léta, které se projevuje skrze orgány slezinu a žaludek, má zásadní vliv na naše trávení. Ovlivňuje transformaci přijaté stravy na menší částice a jejich distribuci po těle. Mezi potraviny posilující tento element patří jáhly a tepelně upravené ovoce. Níže nabízím možnost,...