Štítek: bezlepkové

Špenátové palačinky

Barevnost pozimních plodů mě fascinuje… pomazánky z červené řepy a žuto-oranžové dýně ještě lépe vyniknou v těchto zelených špenátových palačinkách. V receptu nepoužívám mléko ani rostlinné mléko, jen obyčejnou vodu a palčinky jsou výborné. Co ale hraje v jejich chuti důležitou roli je, že si pohankovou mouku melu sama...

Zelňačka s tempehem

Další z výživných polévek, které vařím od podzimu do začátku jara. V létě na ni chuť nemám. Tento recept je také z vysílání pořadu Sama doma ze dne 22.1.2019 zde odkaz na první vstup zde odkaz na druhý vstup A zelí se dříve konzumovalo hlavně v zimě (leden-únor) a...

Batátová polévka z fazolkami adzuki

Mrzne a já mám chuť na husté polévky z kořenové zeleniny, ve kterých stojí lžíce ?. Tento recept je do pořadu Sama Doma (ze dne 22.1.2019), ale samozřejmě ho můžete najít i zde: odkaz na první vstup odkaz na druhý vstup Do polévky lze použít i jinou luštěninu, ale...

Karbanátky z divokého lososa

Moc se těším na ten malý zázrak, který k nám má přijít v březnu. Chutě se mi mění každým dnem, ale výraznou změnou je, že celé těhotenství mám chuť na lososa. Kupuji divokého, od firmy Bon food a je moc dobrý. Teď jsem z něj zkusila udělat karbanátky a...

Carpaccio z červené řepy

Po mrkvi je červená řepa má nejvíce konzumovaná zelenina. Mám ji ráda na všechny způsoby i jen tak oloupanou a nakrájenou v syrovém stavu. ?. Tato je ještě ze zahrádky, o to více si jí vážím ? O červené řepě je známo: že má významné čistící účinky doplňuje a...