Čokoládové brownies
Jeden recept z kategorie „méně zdravých“ za to rozhodně moooc dobrých dezertů. A když bude to vysvědčení a ty prázdniny…. Omlouvám se za fotky, ale není v mých silách nafotit tyto brownies dříve, než je děti snědí. Učinila jsem tři pokusy a vždy byly rychlejší ??. Tak snad i...
Paprikový dip
Vzhledem k tomu, že letos příroda skoro přeskočila jaro, mám tu letní recept, který se Vám bude hodit ke grilované zelenině jako dip. Dá se ale servírovat také jako: pomazánka na chleba omáčka k různým karbanátkům, třeba řepným nebo luštěninovým k napařené zelenině Suroviny: 500 g červených paprik 200...
Kaštanová polévka
Jedlé kaštany jsou, pro svou horší dostupnost, v jídelníčku obsaženy velmi málo, v některých rodinách se na talíři nikdy neobjeví. I ony mají svůj čas na jejich přípravy a to je hlavně na podzim a v zimě. Z pohledu celostní medicíny se používají při refluxu potravy a průjmových onemocnění...
Kapustové chipsy
Je tu podzim, období dlouhých večerů. V lidském těle se energie stahuje dovnitř a dolů, proto je dobré zklidnit své aktivity a obrátit se k sobě. Samozřejmě, že přirozená fyzická aktivita v menší míře, je tělu vždy prospěšná. Relaxace nebo meditace nám pomůže usměrnit tok energie. Také dřívější ulehnutí...
Kešu krém
Velmi jednoduchý krém z kešu oříšků, který dodá zelenině a všem výrobkům ze zeleniny úžasnou chuť. Tipy k použití: ke karbanátkům – z červené řepy, luštěninové, pohankové, z divokého lososa do tortil, sendvičů k zelenině, jak syrové, tak tepelně zpracované (napařené, glazované, restované,..) do zeleninových krémových polévek, do batátové...