Zapečená plněná dýně/cuketa
Podzimní čas je časem sklizně kořenové zeleniny, dýní, cuket a dalších druhů zelenin. Jedna možnost, jak zpracovat malé dýně je ta, že je zapečeme buď se slanou nebo sladkou náplní (recept někdy jindy). Na slano lze zapéci i cukety. Záleží na tom, co zahrádka poskytuje nebo co se zorvna...
Cuketová směs na topinky
Cukety zrají a bohužel i přezrávají…. Příprava je poměrně rychlá a levná. Servírujeme na topinkách s česnekem, já ji mám ráda s rýží doplněnou gomasiem z černého sezamu a zelenými lístky třeba rukoly nebo polníčku. Topinku si dobrovolně a ráda odpustím 🙂 Tento recept je druhým receptem z vysílání...
Karotkový krém s čerstvou kurkumou
V Lidlu mají čerstvou kurkumu. Mám ji moc ráda, tak volba byla jasná. Karotkový krém s kurkumou. Kurkuma má spusty antioxidačních látek a je skvělá při autoimunitních onemocněních. …...
Kuřecí prsa s pohankou a zeleninou
V dřívejších dobách byla pohanka na jídelních stolech mnohem častěji než v současné době. A je to škoda. Nejen, že obsahuje rutin, který optimalizuje krevní oběh, zlepšuje elasticitů krevních kapilár, ale také podporuje vstřebávání ......
Hovězí nudličky s fazolovými lusky
U nás dome je tento recept jedna z nejoblíbenějších úprav hovězího masa....