Špenátové palačinky
Barevnost pozimních plodů mě fascinuje… pomazánky z červené řepy a žuto-oranžové dýně ještě lépe vyniknou v těchto zelených špenátových palačinkách. V receptu nepoužívám mléko ani rostlinné mléko, jen obyčejnou vodu a palčinky jsou výborné. Co ale hraje v jejich chuti důležitou roli je, že si pohankovou mouku melu sama...
Mrkvovo-dýňová omáčka
Jemná velmi chutná a rychlá omáčka, která vyživuje náš střed. Je skvělá jako hlavní chod v dětské stravě s rýží nebo čerstvými vařenými brambory. Harmonizuje střed a je lehce stravitelná. Více v pořadu Sama doma dne 4.9. Suroviny pro 3-4 porce: 280 g mrkve 150 g dýně hokaido 30...
Kokosový pudink s dušeným ovocem
Dušené ovoce Suroviny pro 4 osoby: 1 kg očištěných hrušek Hrst ostružin – lze vynechat Hrst vlašských ořechů 70 g rýžového sirupu 1 PL citronové šťávy Špetka mleté skořice Postup přípravy: Hrušky očistíme, oloupeme na nakrájíme na menší kousky. Přidáme rýžový sirup, vlašské ořechy, citronovou šťávu a dusíme do...
Slaná semínka
Také máte občas chuť na něco…. a vlastně ani nevíte na co…. Mně v tomto případě pomáhají tato slaná pražená semínka. Jím je nejen když mě honí mlsná. ? Mám je ráda nasypané na rýži, polévce, salátech,… Nebo je nosím sebou v krabičce, když jdu na delší výlety, kdy...
Hruškový krambl
Babí léto za chvíli předá vládu podzimu. Je tu období hojnosti, dozrává spousta plodů. Letos jsem dostala krásné hrušky a mám přebytek ostružin. Sladká chuť přináleží elementu babího léta, harmonizuje a vyživuje. Je jen na nás, jakou formu zvolíme. Přemýšlela jsem, co s tím. Tímto receptem uspokojíte chuťové buňky...