Štítek: vegan

Pastinákový krém

Minulý týden jsemna zahrádce vyryla poslední pastinák. Všechny předcházející pastináky byly dost veliké, ale tento byl úplný obr. Velikost minimálně XXXL ??. Měl rovných 60 cm. Musela jsem si ho vyfotit, tak kdyby jste mi nevěřili, podívejte se do fotek po receptem ?. Dnes jsem z něj uvařila naprosto...

Špenátové palačinky

Barevnost pozimních plodů mě fascinuje… pomazánky z červené řepy a žuto-oranžové dýně ještě lépe vyniknou v těchto zelených špenátových palačinkách. V receptu nepoužívám mléko ani rostlinné mléko, jen obyčejnou vodu a palčinky jsou výborné. Co ale hraje v jejich chuti důležitou roli je, že si pohankovou mouku melu sama...

Hrstková polévka

Jedna podzimní/zimní polévka z domácích zásob a lokálních potravin, teda kromě té mořské řasy ?. Tu samozřejmě můžete z receptu vynechat. Nejvíce mě na té polévce nadchla rozmanitost a barevnost použitých luštěnin, které svou barevností ladily se zabarveným podzimním listím ? Moc se omlouvám za velmi pozvolné přidávání receptů,...

Zelňačka s tempehem

Další z výživných polévek, které vařím od podzimu do začátku jara. V létě na ni chuť nemám. Tento recept je také z vysílání pořadu Sama doma ze dne 22.1.2019 zde odkaz na první vstup zde odkaz na druhý vstup A zelí se dříve konzumovalo hlavně v zimě (leden-únor) a...

Batátová polévka z fazolkami adzuki

Mrzne a já mám chuť na husté polévky z kořenové zeleniny, ve kterých stojí lžíce ?. Tento recept je do pořadu Sama Doma (ze dne 22.1.2019), ale samozřejmě ho můžete najít i zde: odkaz na první vstup odkaz na druhý vstup Do polévky lze použít i jinou luštěninu, ale...