Štítek: vegan

Batátová polévka z fazolkami adzuki

Mrzne a já mám chuť na husté polévky z kořenové zeleniny, ve kterých stojí lžíce ?. Tento recept je do pořadu Sama Doma (ze dne 22.1.2019), ale samozřejmě ho můžete najít i zde: odkaz na první vstup odkaz na druhý vstup Do polévky lze použít i jinou luštěninu, ale...

Čočkový salát s mátou

Inspiraci jsem našla na Nový rok, kdy jsem na horách dostala ochutnat čočkový salát z klasické čočky ?. No a recept na sebe nenechal dlouho čekat. Děkuji Markéto!! ? Suroviny na 2 porce: 150 g mrkve nakrájené na sirčičky 100 g červené papriky 50 g bio čočky belugy 50...

Kokosovo – čokoládové řezy

Sladká tečka nesmí chybět během vánočních svátků, ani na jiných oslavách nebo setkání. Abychom naše těla nezatěžovali kombinací bílé mouky, cukru a nevhodných tuků je dobré si rozmyslet, jaký sladký dezert připravíme. Tyto řezy jsou jednak bezlepkové a zároveň bez cukru, slazené pouze datlemi. Dají servírovat i jako vánoční...

Celožitný kváskový chléb

Nerada používám u svých receptů superlativa jako nejlepší, nejchutnější,… Ale teď MUSÍM ? Toto je pro mě nejlepší celožitný kváskový chléb, jaký jsem kdy jedla a i upekla ? Pokud máte zkušenosti s kváskem, tak se Vám určitě povede. Není tam nic složitého, žádné překládání těsta ani složitost v...

Mrkvovo-dýňová omáčka

Jemná velmi chutná a rychlá omáčka, která vyživuje náš střed. Je skvělá jako hlavní chod v dětské stravě s rýží nebo čerstvými vařenými brambory. Harmonizuje střed a je lehce stravitelná. Více v pořadu Sama doma dne 4.9. Suroviny pro 3-4 porce: 280 g mrkve 150 g dýně hokaido 30...