Kešu krém
Velmi jednoduchý krém z kešu oříšků, který dodá zelenině a všem výrobkům ze zeleniny úžasnou chuť. Tipy k použití: ke karbanátkům – z červené řepy, luštěninové, pohankové, z divokého lososa do tortil, sendvičů k zelenině, jak syrové, tak tepelně zpracované (napařené, glazované, restované,..) do zeleninových krémových polévek, do batátové...
Karbanátky z červené řepy
Opět je tu mé „řepné“ období ?. Spousta receptů z řepy je na stránkách, ale karbanátky jsem ještě nevkládala. Dělám je poměrně často, protože se dají servírovat i jako součást sendvičů, dají se vložit do krabičky, když někam cestujete a k nim kváskový chléb. Variant na jejich užití je...
Pohankovo-rajčatové krekry
Na zahrádce dozrávají rajčata a bylinky jsou stále krásné, tak přemýšlím, co s tím vším ? Máte-li chuť a dáte si trochu práce s přípravou, zkuste tyto pohankové krekry. Patří mezi mé favority. Nosím je v kabelce či batohu, když jedu na schůzky nebo na výlet. Mohou se jíst...
Batátová polévka s pastinákem a mrkví
Sdílím recept a část textu z článku, který vyšel v zářijovým vydání časopisu Joga Dnes. ? …. Konzumací potravin přijímáme dary naší Země, které naše tělo metabolizuje pomocí primárních orgánů trávicí soustavy – slezinou a žaludkem na energii nutnou k životu. Dochází k důležité transformaci potravin a tekutin v...
Pikantní cuketa
Cukety plodí a plodí ?. Zatím s nimi držím krok, ale docela se občas nadřu, aby z nich připravená jídla nebyla na první pohled „cuketová“, protože děti už trochu stávkují ?. Na druhé straně děkuji přírodě za tu hojnost!! Tento recept je určený spíše dospělým, proto je tam cuketa...