Štítek: zelenina

Paprikový dip

Vzhledem k tomu, že letos příroda skoro přeskočila jaro, mám tu letní recept, který se Vám bude hodit ke grilované zelenině jako dip. Dá se ale servírovat také jako: pomazánka na chleba omáčka k různým karbanátkům, třeba řepným nebo luštěninovým k napařené zelenině Suroviny: 500 g červených paprik 200...

Kapustové chipsy

Je tu podzim, období dlouhých večerů. V lidském těle se energie stahuje dovnitř a dolů, proto je dobré zklidnit své aktivity a obrátit se k sobě. Samozřejmě, že přirozená fyzická aktivita v menší míře, je tělu vždy prospěšná. Relaxace nebo meditace nám pomůže usměrnit tok energie. Také dřívější ulehnutí...

Mrkvový dip

Ještě nás čekají minimálně dva krásné dny, které svým počasím dovolují více syrové zeleniny. Kdybyste měli chuť na salát a nevěděli, čím si tu nakrájenou zeleninu „spojit“, zkuste tento mrkvový dip. Já ho používám především: k pečené zelenině, kterou kombinuji s zelnými lístky rukoly, polníčku, řeřichy, ale samozřejmě variací...

Karbanátky z červené řepy

Opět je tu mé „řepné“ období ?. Spousta receptů z řepy je na stránkách, ale karbanátky jsem ještě nevkládala. Dělám je poměrně často, protože se dají servírovat i jako součást sendvičů, dají se vložit do krabičky, když někam cestujete a k nim kváskový chléb. Variant na jejich užití je...

Batátová polévka s pastinákem a mrkví

Sdílím recept a část textu z článku, který vyšel v zářijovým vydání časopisu Joga Dnes. ? …. Konzumací potravin přijímáme dary naší Země, které naše tělo metabolizuje pomocí primárních orgánů trávicí soustavy – slezinou a žaludkem na energii nutnou k životu. Dochází k důležité transformaci potravin a tekutin v...