Štítek: zelenina

Batátová polévka s pastinákem a mrkví

Sdílím recept a část textu z článku, který vyšel v zářijovým vydání časopisu Joga Dnes. ? …. Konzumací potravin přijímáme dary naší Země, které naše tělo metabolizuje pomocí primárních orgánů trávicí soustavy – slezinou a žaludkem na energii nutnou k životu. Dochází k důležité transformaci potravin a tekutin v...

Pikantní cuketa

Cukety plodí a plodí ?. Zatím s nimi držím krok, ale docela se občas nadřu, aby z nich připravená jídla nebyla na první pohled „cuketová“, protože děti už trochu stávkují ?. Na druhé straně děkuji přírodě za tu hojnost!! Tento recept je určený spíše dospělým, proto je tam cuketa...

Mrkvovo-cuketová polévka

Miluji toto období babího léta, kdy ráno visí rosa na pavučinách jako korálky a přes den sluníčko krásně hřeje… Jako každý rok nás touto dobou zaplaví nadúroda cuket. Již dva roky pěstuji jen žluté cukety a nemohu se jich nabažit ?. Dozraje-li jich najednou hodně, dá se část cuket...

Letní rajčatová polévka

Dnešní recept je „co dům dal“ ?. Koukla jsem se do lednice, obešla zahrádku a polévka byla na talíři ?. Píšu to proto, kdyby Vás překvapila variabilita a malé hmotnosti různých zelenin. Prostě to, co bylo doma, z toho se vařilo. Suroviny: 350 g rajčat 150 g mrkve 60...

Rajčatovo-fazolová polévka

Miluji recepty, které mají několik způsobů využití, jako tato polévka. Máte-li předem uvařené fazole, je její příprava rychlá. Ráda ji vařím v létě nebo na podzim, když sklízím svá rajčata. Pokud uberete v receptu množství vody, lze tuto polévku připravit jako hustší zeleninovo-fazolovou omáčku, kterou jsem si sama pro...