Velikonoční nádivka
Posted On 22. 3. 2016
Tento recept jsem vařila i v pořadu
Suroviny:
- 200 g instantní kukuřičné polenty
- 3-4 celozrnné rohlíky
- 200 g uzeného tempehu
- 3 mrkve
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 velké hrsti nasekaných kopřiv
- majoránka
- sůl
- olej
- tamari
Postup přípravy (
- Nakrájíme cibuli najemno, mrkev, tempeh a rohlíky na malé kostičky. Česnek utřeme. Nakrájíme kopřivy. Každé si dáme zvlášť do mističky.
- Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mrkev a tempeh, osolíme. Restujeme 10 minut.
- Potom osmahnutou směs smícháme s rohlíky, kopřivami, majoránkou, česnekem a shoyu. Necháme chvíli uležet.
- Mezitím si připravíme polentu.
Polenta – postup přípravy:
- Do 1litru vroucí vody s rozpuštěným bujónem za stálého míchání metličkou pomalu vsypeme instantní kukuřičnou krupici.
- Vzniklou hustou hmotu smícháme se zbytkem a dáme do vymazaného pekáčku. Urovnáme a pečeme 30 minut.
#vegan #bezlepkové #bezlaktózy