Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Tento recept jsem vařila i v pořadu

Suroviny:

  • 200 g instantní kukuřičné polenty
  • 3-4 celozrnné rohlíky
  • 200 g uzeného tempehu
  • 3 mrkve
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 velké hrsti nasekaných kopřiv
  • majoránka
  • sůl
  • olej
  • tamari

Postup přípravy (

  1. Nakrájíme cibuli najemno, mrkev, tempeh a rohlíky na malé kostičky. Česnek utřeme. Nakrájíme kopřivy. Každé si dáme zvlášť do mističky.
  2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mrkev a tempeh, osolíme. Restujeme 10 minut.
  3. Potom osmahnutou směs smícháme s rohlíky, kopřivami, majoránkou, česnekem a shoyu. Necháme chvíli uležet.
  4. Mezitím si připravíme polentu.

Polenta – postup přípravy:

  1. Do 1litru vroucí vody s rozpuštěným bujónem za stálého míchání metličkou pomalu vsypeme instantní kukuřičnou krupici.
  2. Vzniklou hustou hmotu smícháme se zbytkem a dáme do vymazaného pekáčku. Urovnáme a pečeme 30 minut.
Velikonoční nádivka

#vegan #bezlepkové #bezlaktózy

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *