Vepřová panenka s chilli omáčkou a kustovnicí
Posted On 23. 5. 2023
Jednoduché, rychlé a dovolím si říci, že skvělé jídlo:-). Kustovnici v tom ani nepoznáte, avšak její účinky na kvalitu krve a na oči jsou dokázané. Abychom z kustovnice získaly vše, co se o ní píše, je nezbytné ji konzumovat vařenou nebo dušenou, nikoli v čerstvém stavu. “Jedna vlaštovka jaro nedělá”, tj. pravidelná konzumace kustovnice (nebo třeba denní úžívání tinktury z kustovnice) po malých množstvích se již na krvi a očích projeví.
Suroviny na 4 porce:
- 600 g vepřové panenky
- 6 polévkových lžic sójové omáčky Shoyu nebo Tamari
- 3 polévkové lžíce sladké chilli omáčky
- 2 polévkové lžíce kustovnice
- Sůl
- olej
Postup přípravy:
- Panenku nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme.
- Na pánev nalijeme olej, který necháme rozehřát.
- Do rozehřátého oleje vložíme plátky panenky, necháme cca 2 minuty zatáhnout, poté přilijeme sójovou omáčku, ještě chvíli restujeme. Plátky otočíme.
- Po otočení polijeme chilli omáčkou, přisypeme kustovnici a dusíme do změknutí ve šťávě, kterou maso pustilo. Je-li potřeba, lehce podléváme vodou.
- Podáváme se zeleninovým salátem a s rýží nebo brambory.
2 Comments
Za mě top👌 Vařím to již podruhé a baví mě na tom ta kustovnice se sweet chilli omáčkou 😁 Já si akorát prohodila opačně ty poměry sójové omáčky a sladké chilli😉
Jani, vlastní kreativitě se samozřejmě hranice nekladou 🙂